PALLADIUM
RESIDENCE

PROJECTS

LOCATION

ISTANBUL, TURKEY

TYPE

RESIDENTIAL

YEAR

2014

AREA

3.500M²

CLIENT

NIDA CONSTRUCTION

STATUS

COMPLETED

Easily applicable details and coherent materials with the existing surfaces were preferred in the renovation project of the common spaces of Palladium Residence and Office Tower, because the surfaces that could be interfered were limited.

The solid and cold stone surfaces were softened with wooden coatings and wallpapers while the other aim was to create a matching transition with bronze mirrors that enlarge spaces. The large fire cabinets were minimized and the rustproof steel fire doors were partly covered with wood to make them more compatible with the interior.

In the entrance of the office, wooden ribbed surfaces were applied to provide a warm atmosphere.