Görkem Volkan Design Studio has been specialized in providing architectural & interior design and project consultation services since it has been founded in Istanbul in 2006. As GVDS, in all the projects that we participate, our top priority is to successfully provide the services of design, project coordination, on-site monitoring of the application and production processes, interdisciplinary coordination, quantity survey and preparation of bidding documents through a coordinated teamwork between the client and the architect . While we believe that design has an essential role to play in building corporate style and brand, in our projects, we successfully present options that best fit the client, the users and the environmental factors. As architects and designers, we are aware of our responsibility to create high performance, healthy and functional spaces that accommodates direct interaction among people.We aim to manage the short and long term scheduling requirements and the priorities of the clients in each project, in compliance with the designated factors. We believe that, in all phases of concept design, project creation, application and controlling processes, success can be achieved by becoming a good team player and we hold efficient teamwork in high regard, knowing how much value it adds to any project. As GVDS, in architectural design and interior design fields, we have successfully managed the design, application and coordination projects for Accommodation, Office and Retail spaces, having completed more than 800.000 m2 of covered area in total.

GUBRETAS
HEADQUARTER

PROJECTS

LOCATION

ISTANBUL, TURKEY

TYPE

Array

YEAR

2013

AREA

3.000M²

CLIENT

GUBRE FABRIKALARI T.A.S.

STATUS

completed

The Gubretas Headquarters Office is located inside Nida Kule building in Göztepe, Istanbul. The idea was to create open, semi-open and closed departments within the current space and the corridors that enable the circulation within the office were extended to the façade as if they are ‘interior streets’ enhancing the daylight diffusion indoors.

The corner rooms were allocated for the senior executives in the plan while common meeting rooms were created to provide meetings held by employee and guests.

The separating walls of different departments were designed with glass and wood. The walls with wooden ribs were also leaned to the exterior surface acting both as a separating element but also as a visual threshold connecting two glass surfaces. At the same time vertical wooden surfaces extended to cover also the ceiling, resulting in a spatial and visual continuity.

The interior streets were furnished with natural stone while wood was preferred for the ceilings and felt was applied on the upper front of the separators, due to the acoustical requirements.

+90 216 449 39 93